Oldalak

2016. április 1., péntek

Technikai fejlődés - és a vele járó szívás

Mindjárt elkezdek dolgozni, de ezt előtte muszáj kiadnom magamból, utána úgyis koncentráltabban tudok haladni.
Szóval, a napokban vettem egy tabletet, mert a telefonom is régi, szóval nem volt semmi okos (Androidos) eszközöm. Ami azért rossz, mert nem tudtam használni se az Instagramot - amit egyébként még túléltem volna, se az Etsy shop updates-t, ami viszont nagyon fontos, ha azt akarom, hogy látogatók érkezzenek az Etsy boltomba. A tablettel minden szuper, szépen működik. Igazából az tetszett a legjobban az okos telefonokban/tabletekben, hogy csak lekattintja az ember a képet és töltheti is fel bárhová. Nem kell a vezetékekkel meg a fényképezőről számítógépre való feltöltéssel húzni az időt. Viszont az én tabletemnek elég rossz a kamerája, bár ezt tudtam az elején is, hogy nem lesz csúcs szuper. De szerintem kb. olyan szintű ez a kamera, mint az ezeréves buta telefonom kamerája. Nembaj, meg lehet szerkeszteni úgyis feltöltés előtt.
Na, de ami igazán felbaszta az agyam, már bocsánat a kifejezésért, az az, hogy elkezdtem ide a blogra közvetlenül feltölteni a képeimet, hogy ne kelljen photobucketről egyesével a html kódokat beilleszteni - eddig így csináltam. Régen a blogspot nagyon lerontotta a közvetlen feltöltött képek minőségét, ezért ráálltam erre a bemásolós dologra. Meg volt egy időszakban olyan is, hogy flickr-ről másoltam be őket, mindegy. Megnyugodtam, hogy most már tök jól működik, szépek maradnak a képek, meg tök gyors. Volt, hogy azért nem volt kedvem blogolni, mert olyan macerás volt egyesével betenni a képeket. De így tök könnyen kezelhető.
Ma viszont megláttam, hogy ezeket ő megosztja a piacasában. Hát köszi szépen... Így is herótot kapok tőle, hogy a google már mindent mindennel összekapcsol és a hobbi blogomon lehet, hogy feltűnik a teljes valós nevem, mindennel együtt, pedig direkt azért hoztam létre külön a BJD-s dolgaimnak blogot meg ilyeneket. Persze a picasában voltak "csodálatos" régi képek is, amiket csak egyesével lehetett kitörölni. Szerencsére megláttam, hogy be lehet állítani, hogy ne legyen nyilvános az az album... és ekkor basztam el mindent. Állítgattam ott már mindent és erre el-eltünedeztek innen a friss bejegyzésekből a képek és a fejlécem is. Most néha látom, néha nem.
De ami igazán felbosszant, az az, hogy mire megszokik az ember egy rendszert, addigra cseszheti az egészet, mert jön egy újabb oldal, alkalmazás, eszköz és kezdhet elölről mindent. Ezt a blogot azért hoztam létre, hogy ide gyűjtsem a babás emlékeimet. Követtem az ismerőseim babás blogjait, de már hiába, mert minden újdonság instagramon van. Ami szerintem egyáltalán nem különbözik semmiben a flickr-től. Flickr-re elkezdtem feltölteni visszamenőleg is a képeimet, hogy milyen jól mutat majd, hogy nyomon lehet követni, ahogy alakultak a babáim. De feladtam. Nem győz az ember ennyi felületet frissíteni. Pláne értelmetlenül, mert eltelik egy kis idő és jön az újabb "menő" oldal.
Nem arról van szó, hogy nem szeretem az instagramot, mert szeretem, mert tök sok újdonság és érdekes képek vannak fent. Csak az a bajom, hogy mire bekapcsolódok ebbe a hullámba, aztán hamarosan le is cseng. Úgyhogy maradok a blognál és aktuálisan az instagramnál, de nem lesz nagy bonding, mert majd úgyis váltok én is mindig a többiekkel az új oldalra.
Talán az lenne a legjobb megoldás, ha papír alapon tárolnám a képeimet, mert még úgy is nagyobb biztonságban vannak. xD

3 megjegyzés:

  1. Átérzem a problémádat! Én már az Instagrammal sem próbálkozom!Nincs türelmem már felfedezni és kezelni, majd netalán tovább költözni egy még menőségesebb változatra!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Óh, örülök, hogy nem vagyok ezzel egyedül. :) Maradok én is hosszú távon a blognál, mert ide legalább mindent fel tudok tenni (képet, videot, szöveget, stb.) és nincsenek korlátai.

      Törlés
  2. Blogspot azért egy stabil hely, mert nehezen tudom elképzelni hogy google kiszáll mögülle és megszűnik ^^; (csúnyán néz a mailboxra) Most hogy kicsit renováltam a sajátomat is, azt kell tapasztalnom, hogy nekem a blogos-picassás tárhely végtelenül kevés...kb 2 hónapnyi kép ráfér és dost szal én is maradok a flickrről való linkelgetésnél. Mert flickr mindig lesz, akár népszerű akár nem, mert az az egyetlen hely ahova minden minőségromlás nélkül tölthetek fel képeket. (Photobuckettel én összevesztem amióta az én accomat nem hajlandó kihozni mobilnézetből). Instagrammot azért szeretem mert nem kell gondolkozni, hogy mit írjak egy képhez. És az emberek is többnyire közvetlenebbek, pl sokkal többen veszik a fáadtságot a commentre/likera, talán azért mert gyorsabb, kompakt. Oda konkrétan a ilyen 'snapshot' jellegű képeket szoktam tölteni az esetenkénti rendes kamerás képek mellett ^^; Kb ez a funkciója :D Ahhogy te vagy az intával én pl úgy vagyok a twitterrel >3> Minek legyen (mondjuk van de...minek..) ha nem tudok értelmeset megosztani rajta...

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...