Oldalak

2015. május 19., kedd

Történések a babacsaládomban

Elég régen írtam ide, pedig folynak az események BJD téren. Először is, Lulunak lesz új face-upja. ^^ A Minipiac csoportban lett egy csere részleg, ahová animés és egyéb dolgokat tölthetünk fel, amiket BJD-s cuccokra szeretnénk cserélni. Feltöltöttem az egyik cosplay parókámat, és egy face-upra sikerült elcserélni. ^^


 photo 11261084_941766072511139_1534854749_n_zpsqjl4fe3t.jpg

Alig várom már, hogy kész legyen. ^^ Raven/Leila festi egyébként.

Aztán, Gigi meghirdetett egy Fairyland split-et, mert testet vesz, így szabad egy fej. Hát, én nem bírtam ki, és rámozdultam egy Miyu fejre. *__* Az volt az újévi fogadalmam, hogy hazahozom Miyut (Carot), vagy legalább a fejét, és pont szülinapomra terveztem. :) Ami ugye most lesz, május 21-én. Viszont így el kell adnom a Kyle fejet, mert nincs értelme egy olyan lebegő fejet megtartanom, akinek nincs karaktere. Bőven elég lesz Caro lebegő feje. És akkor legalább az összes babámhoz 100%-osan kötődöm, és nem fog frusztrálni, hogy "csak úgy ott áll" még egy fej.
Érdekes egyébként, hogy BJD téren nagyon megy nekem ez a vonzás törvénye, vagy hívjuk, aminek akarjuk. Elhatároztam, hogy lesz Miyu-m. Nem érdekelt, hogy hogyan, de biztos voltam benne, hogy lesz. Erre jött a nagy lehetőség, pont jókor, hogy megszerezhessek egyet. :) Most már rajta leszek, hogy az élet többi területén is menjen, csak az a gond, hogy ott szerintem nem akarom eléggé. Végignéztem a tavalyi évemet és egy kudarc volt. De az összes BJD-s tervem megvalósult - szóval annyira mégsem volt kudarc... A BJD-s céljaimat nagy szenvedéllyel, stressz nélkül valósítom meg és biztos vagyok benne, hogy elérem azt, amit kitűztem, nincs bennem semmi kétség. A munka területén nem vagyok ilyen. Ott azt sem tudom, hogy mit akarok... Elvesztettem a fókuszt és nagyon sokszor úgy érzem, hogy nem tartok semerre. Ma van egy szabadnapom, és olyan sok feladatom van, hogy inkább el sem kezdtem őket. :S Na, jó, azért 1-et, 2-őt megcsináltam, de úgy érzem, hogy túl fáradt és frusztrált vagyok, hogy sorban haladjak végig az amúgy tök értelmetlen feladatokon. Olyan ördögi kör ez, mert azokon a napokon, amikor dolgozom, már semmi erőm és idegzetem nincs másra - de kell a pénz a megélhetésre, ami pont csak arra elég és semmi többre. Amikor meg nem dolgozom, próbálom magam utolérni a kötelező itthoni munkákkal, mint pl. takarítás meg az egyéb hülyeségek. És akkor mikor éljek? Mikor kapcsolódjak ki? Azt mondják, hogy a szervezettség és a rendszer a titka ennek. Hát, én marhára nem tudok szervezett lenni, mert a hétvégi beosztásomat csütörtökön tudom meg, a másik munkámba meg akkor megyek, amikor hívnak. Nagyon, nagyon azon vagyok már, hogy kiváltsam a mostani munkáimat másik kettővel, amik élvezetesek és amiknél én irányítom, hogy mikor dolgozom és mikor nem. Mindenesetre jól esett ezt kiírni magamból, mert segít az írás, hogy jobban átlássam a dolgokat.

A másik dolog, amiről még írni akartam, az az, hogy én is elkezdtem BJD ruhákat varrni. Mióta a hobbiban vagyok, 5 éve, eddig is voltak efféle próbálkozásaim, de úgy érzem, hogy most vagyok azon a szinten és most jött el az ideje. Bár még ezzel kapcsolatban is csak tökölök, hogy kell-e etsy shop, nem kell-e? stb... Nem vagyok egy határozott ember. ^^"

Más téma, ami így eszembe jutott: Elég nagy Oravecz Nóra fan lettem. xD Ahogy egy cikk is megmondta, lehet őt szidni, de az biztos, hogy hatással van az emberre. Nekem segítettek az írásai és keresem az utamat, boldogságomat, célomat. Valahol olvastam, lehet, hogy nem pont nála (mostanában belebuzultam az ilyen önfejlesztős, pozitívan gondolkodós írásokba), hogy minden napot úgy kell leélni, mintha az lenne az utolsó. Jobban belegondolva, ezt igazából bárhol olvashattam, mert eléggé közhelyes. :D Még régebben megláttam Facebookon egy képet a régi osztálytársaimról, és elöntött a nosztalgia, hogy milyen jó volt, amikor abba a suliba kerültem (középsuli) és hogy mennyi mindent ki lehetett volna hozni azokból az évekből. Hogyha nem félek annyira, mennyi minden más lehetett volna, és lehet, hogy akkor nem úgy élem le azokat az éveket, hogy minél inkább próbálok láthatatlan maradni. Az önismeretnek hála rájöttem, hogy engem legtöbbször a félelem irányít, és megbénulok tőle, ezért inkább nem indulok semerre. Azt a középsulis "menekülés a megélés helyett" dolgot mindig azzal magyarázom, hogy még nem tartott ott a "karakterfejlődésem". :D De tényleg nagyon sok mindennek kellett történnie ahhoz, hogy rájöjjek, hogy menni kell előre a vágyaimért, félelem nélkül. Mondom ezt úgy, hogy most sem teszek inkább semmit, mert félek, hogy mi lesz ha...? Csak gyártom a kifogásokat, köztük olyanokat, hogy de a mosogatás fontosabb, minthogy elinduljak előre.

Úgyhogy itt az ideje, hogy megtegyem azokat a dolgokat, amik úgy érzem, hogy boldoggá tennének. A babáim sztoriját több éve szeretném megírni, de nem írom, "mert én nem tudok írni". O. N. is csomó elutasítást kapott, most mégis sorra adja ki a könyveit. Mindig féltem, hogy de hát a dolljaim sztorija tök kiszámítható, meg klisés, meg úgyis csak számomra érdekes. Megnéztünk egy filmet - na, hát az én sztorim ahhoz képest kurva izgalmas és kiszámíthatatlan. :D Ha ilyenekből filmet készítenek, akkor nem izgulok, hogy az én sztorim kiszámítható. xD És különben is magamnak írom, nem másnak. Ebben a hobbiban mindent azért teszek, mert nekem tetszik, nem azért, hogy másoknak tetsszen.
Rajzolni is szeretném őket, de itt is csak gyártom a kifogásokat, hogy miért nem. Úgyhogy a következő "énidőmnél" fogom a ceruzát és a papírt, meg egy youtube videót és nekikezdek. A siker = 100% szorgalom. Akik ügyesen rajzolnak, ők is kezdték valahol, ez nem olyan, hogy valaki tud vagy nem tud. Gyakorlással meg lehet tanulni. Bár tudom, hogy nem pár hónap lesz, de amíg szórakoztat, addig csinálom.
Úgy érzem, hogy annak, ami kb. 3 éve bennem van, ki kell jönni.

2 megjegyzés:

  1. Szia!
    Bocs, hogy beleszólók az "életedbe".

    Az írást csináld, magadért a saját örömödért, s majd megtalálja a saját közönségét.

    Jume

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Nem veszem beleszólásnak, mindig örülök a kommenteknek! ^^
      Így is fogok tenni, bár sajnos még a többi babás dologra is alig van időm mostanában... De igyekszem időt szorítani majd az írásra is. Ha meg béna leszek, hát ez van, majd lesz jobb is a történetük. :) A régi gáz képeim is fel-felbukkannak itt a blogon a "You might also like" részben és szörnyülködöm, hogy hogy lehettek ilyen gázak. xD De ez is hozzátartozik a babás emlékeimhez, úgyhogy nem törlöm le őket.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...